215 520 9070 & 6947 602 862 info@lawmatters.gr
Select Page

Μετάφραση και Επικύρωση Δημοσίων & Ιδιωτικών Αλλοδαπών Εγγράφων

Μετάφραση και Επικύρωση

Το κόστος για κάθε επίσημη μετάφραση και επικύρωση αυτής (όποτε αυτό απαιτείται) είναι χαμηλό και προσδιορίζεται από το είδος του κειμένου (π.χ. ιατρικό έγγραφο, νομικό έγγραφο κ.λπ.), το μέγεθός του (αριθμός σελίδων) και τη χρήση για την οποία προορίζεται (π.χ. δικαστική χρήση, χρήση σε χώρα του εξωτερικού κ.λπ.). Για δωρεάν εκτίμηση του ακριβούς κόστους, μπορείτε να μας επισυνάψετε σκαναρισμένο αντίγραφο του προς μετάφραση ή/και επικύρωση εγγράφου στο info@lawmatters.gr αναφέροντας το είδος της υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει και τη γλώσσα της μετάφρασης.

Μετάφραση και επικύρωση εγγράφων

Το δικηγορικό μας γραφείο, με εμπειρία και κατάρτιση σε θέματα επικύρωσης και μετάφρασης δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων για κάθε νόμιμη χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλαμβάνει, κατόπιν εντολής σας, την επίσημη μετάφραση οποιουδήποτε ξενόγλωσσου κειμένου από την αγγλική, γαλλική, γερμανική και ρουμανική γλώσσα στην ελληνική γλώσσα, αλλά και αντίστροφα από την ελληνική γλώσσα σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω γλώσσες, δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα της διάταξης του άρθρου 36 παρ. 2 περ. γ’ του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με έμπειρο Μεταφραστικό Γραφείο, αναλαμβάνουμε τη μετάφραση κειμένων σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του κόσμου (Κινέζικα, Τούρκικα, Αλβανικά, Πολωνικά, Ρώσικα, Ιαπωνικά, Βουλγάρικα, κα).

Η νόμιμη μετάφραση και επικύρωση έχει πλήρη ισχύ έναντι οποιασδήποτε Δικαστικής και Δημόσιας Αρχής. Συγκεκριμένα, τα επισήμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα έγγραφά που σας χορηγούμε γίνονται δεκτά σε ΑΣΕΠ, Δήμους, Ληξιαρχεία, Εφορίες, Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρεσβείες, Επιμελητήρια, Τράπεζες και ποικίλες άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς, καθώς ακολουθούμε «κατά γράμμα» τις ισχύουσες διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας, όπως ακριβώς και η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα έγγραφα των οποίων τη μετάφραση και επικύρωση αναλαμβάνουμε είναι ενδεικτικά τα ακόλουθα:

Επικύρωση εγγράφων

Με την υπηρεσία επικύρωσης αντιγράφων (ακριβές αντίγραφο) παράγεται ένα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο με ισχύ πρωτοτύπου.

Η διαδικασία επικύρωσης διαρκεί μόλις λίγα λεπτά κατά την επίσκεψή σας στο γραφείο μας ενώ, δύναται να πραγματοποιηθεί και χωρίς δια ζώσης συνάντηση, με μόνη την αποστολή των σχετικών εγγράφων προς επικύρωση μέσω κούριερ. Συγκεκριμένα, παραλαμβάνουμε το πρωτότυπο έγγραφο και κατόπιν ελέγχου πρωτοτυπίας και γνησιότητας, δημιουργούμε φωτοαντίγραφο, το οποίο εν συνεχεία επικυρώνουμε δια σφραγίδας και υπογραφής. Το επικυρωμένο αντίγραφο, το πρωτότυπο έγγραφο και το σχετικό παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη) αποστέλνονται αυθημερόν σε εσάς, στη διεύθυνση, την οποία θα μας υποδείξετε.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με την επικύρωση των εγγράφων που σας ενδιαφέρουν ή/και τη μετάφραση αυτών, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας, είτε τηλεφωνικώς, είτε δια της αποστολής του μηνύματός σας.